Lägenhetsvisning

Eftersom att det är så många som är så nyfikna på att se hur det ser ut i vår lägenhet så visar jag lite bilder


Så här ser det ut i hallen


Direkt in til vänter ligger köket. I början var jag lite rädd för att använda gasolhällen, är ju van med en "vanlig" spis. Tyckte det var otäckt när man skulle tända den så man fick en låga då det låter lite konstigt men nu har jag vant mig vid det med.



En sak jag verkligen har funderat över är hur man tänker när man inreder ett kök med vinkyl men utan diskmaskin. Även om jag älskar vin så kan jag inte förstår hur man kan prioritera en vinkyl framför en diskmaskin.




Vardagsrummet





Toalett



Och sist men inte minst Master bedroom. Den främsta skillnaden mellan Master bedroom och dom andra två sovrummen är större säng, egen tv och egen toalett. Lite lyxigare, men annars ser dom rätt så lika ut.





Hela familjen samlad

Vaknade mitt i natten av att jag hade jätte ont i huvudet, det kändes verkligen som om mitt huvud skulle sprängas... Efter att jag tagit lite verktabletter, resorb, berocca och att min älskling låg och maserade min tinning lyckades jag tillslut somna om. Känner mig febrig och har lite lätt huvudverk idag med, så det blir att ligga och kurera sig i soffan/sängen idag också. Orkar inte vara sjuk längre, är trött på det här nu.. Men snart lär jag väl ändå bli frisk tycker jag.
Idag kom Fidde hit också, så nu är hela familjen samlad.

Har glömt och berätta att vi har bokat bord på Robuchon Au Dome, det blev den 15 februari. Det ser jag verkligen fram emot. Kommer bli super mysigt, 12.rätters avsmakningsmeny tillsammans med min underbara prins. Magiskt!

Min kropp vill inte som jag vill...

Efter ett litet samtal med min underbara Maouse är jag nu fylld med energi! Även om hon inte gör något speciellt får hon mig alltid på så bra humör. Jag är lyckligt lottad som har en sån fin vän. Tack för allt gumman!

Jag tar tillbaks vad jag skrev tidigare om att jag kännde mig friks. Har nu vart vaken ett tag och rört lite på mig och känner mig åter igen hängig, ont i huvudet och riktigt trött och seg, men samtidigt så himla glad. Det blir nog soffläge för mig resten av den här dagen. Som tur är har jag börjat kollat på Prison break, jag vet jag är lite efter, men det är ju superbra. Så jag behöver iaf inte känna att jag inte har nått att göra. Vet inte vad jag ska ta mig till för att återhämta mig så jag blir frisk nån gång. Har snart knaprat i mig en förpackning Ipren nu på drygt en vecka..

Ska försöka plugga lite sen också och försöka bli klar med den här veckans plugg så jag kan börja med nästa veckas uppgifter redan nu. För vi funderar nämligen på att åka över till Hongkong nästa vecka på en liten weekend. Så då skulle det vara skönt att ha allt plugg gjort så jag bara kan slappna av och njuta av allt vi kommer göra i Hongkong. Då ska vi förhoppningsvis köpa våran kamera som både jag och Johan går och längtar efter. Ska bli så himla kul att köpa en bra kamera och lära sig att ta riktigt fina bilder. Då lovar jag att ni ska få se lite mer bilder här ifrån. Det är så tråkigt att ta kort med Iphonen eftersom korten blir så dåliga.
Imorgon tänkte jag iaf att ni skulle få se hur det ser ut inne i våran lägenhet.

Idag har jag faktiskt ordnat en liten överraskning åt min underbara prins. Fast det vet han inte om än, men jag antar att han läser det här, så snart kommer han nog hem från kasinot och frågar en massa frågor. Men jag kommer inte berätta nånting alls. Vad det är får han se sen när han får min lilla överraskning.
Eftersom att han är så himla snäll mot mig och skämmer bort mig med allt möjligt och framförallt för att jag tycker om han så himla mycket och älskar han mest av allt i hela världen, så tänkte jag att han skulle få nått ut av sin prinsessa också. För det är han verkligen värd! Önskar att jag kunde ge han allt han vill ha, men tyvärr kan jag inte det. Men min kärlek kommer han alltid att få, vare sig han vill eller inte.
Han är helt enkelt bäst!

Två veckor i Macau

Jag vet inte vad det är för fel på min kropp men jag är sjuk till och från hela tiden känns det som. Igår hade jag feber IGEN men idag känner jag mig frisk som en nötkärna. Har vilat mig från träningen nu i två dagar och hoppas på att det skulle göra susen. Är lite rastlös just nu så funderar på att ta mig ut på en liten promenad i mörkret. Klockan är ju elva här på kvällen och det är bäcksvart ute. Men om jag bara går här i området så borde det ju inte vara nå problem.


Kläderna luktar nu ÄNTLIGEN rent! Efter att jag har tvättat dom fyra gånger så doftar dom som nytt igen.
Igår var vi och handlade i ett jätte stort shopping centrum. Vi hade fått tipps om att det fanns en jätte bra supermarket där som hade en massa europeisk mat. Men jag måste säga att det var en enda stor besvikelse.. För det första hade dom ingenting jag inte har hittat i någon annan supermarket och för det andra så var allting dubbelt så dyrt. Dom sålde jordgubbar som kostade 128 spänn, och då var det extrapris. Dom var nedsatta från 180 krornor och det var max tio jordgubbar i en förpackning. Man undrar ju vilken idiot som köper jordgubbar för nästan 200 krornor, inte jag iaf.. Matpriserna är inte precis som i Sverigen, en liter youghurt kostar 60 kronor medan en meny på Mcdonalds bara kostar 30 kronor, vilket är billigare än ett Happymeal hemma.

Idag var det upp nån form av vaktmästare och bytte våra trasiga lampor i lägenheten. En pytteliten farbror som var hur gullig som helst. Även om han inte fattade ett enda ord engelska så var han ändå superglad och prata på och grejja. Han skyndade sig så mycket att han sprang när han skulle hämta nått han behövde. Servicen på det här stället går verkligen inte att klaga på. Jag skulle nästan vilja påstå att den är lite för bra. Nere vid entren står det alltid en person som öppnar dörren åt en när man vart ute nånstans och hälsar en välkommen. Det tycker jag är jättetrevligt. Men sen när de hållt upp dörren åt en springer dom för att hinna före mig till hissen för att tycka på hissknappen och för att trycka in min våning. I förrgår när jag stod där nere och skulle åka upp kom det inte en hiss på säker 40 sekunder och den där lilla kinesen blev så förtvivlad över att jag fick lov att stå och vänta, han sprang fram och tillbaka samtidigt som han då och då matade tryckningar på hissknappen. Han såg lite förtvivlad ut, men jag tyckte bara synd om honom. Inte gjorde det mig nått om jag fick stå och vänta på hissen en liten stund, men för han var det uppenbarligen jobbigt. Jag försökte le lite extra mycket åt honom för att lunga ner han iaf.

Pratade lite med världens bästa pappa och lillebror igår på skype. Kul att få se dom och höra hur det var med dom. Min pappa är verkligen världens bästa, han är verkligen genomsnäll och jag vet att han skulle göra allt för mig. Utan han vet jag nog inte vad jag skulle göra. En pappa som han borde alla få ha, då skulle nog världen vara lite bättre.
Om en liten stund ska jag också prata med min kära vän Maouse, som jag kallar henne. Ska bli superkul, dagens höjdpunkt! Roligt att få höra om hennes nya praktikplats och hennes sjukdom, "kronisk förstoppning". Haha, lite roligt tycker jag att det är, även om jag självklart tycker synd om henne på samma gång. Kompiskärlek!

Nu ska jag in i duchen innan det blir en massa skitsnack.
Vi hörs senare!

Tredje gången gillt

Jag vet inte vad det är för fel på tvättmaskinen, men nått är det som inte står rätt till. Jag har tvättat samma kläder två gånger men ändå luktar dom skit.. Men när jag tvättade handdukarna luktade dom jätte gott. Iof använde jag olika tvättprogram men jag tycker ändå inte att kläderna borde bli och lukta illa.
Att vara hemmafru är helt enkelt inte riktigt mig grej. Nu har jag slängt in kläderna i tvättmaskinen ännu en gång och valt ett annat pogram.

Bara att hålla tummen och hoppas på det bästa!

Skypedate med mami

Äntligen fick jag prata lite med min kära mami. När man är van och prata nästan varje dag är 11 dagar ganska så länge. Roligt att höra vad som händer där hemma. Bland annat hade mamma och Anton bokat en resa till Rhodos med moster och kusinerna i maj. Hoppas det är lungt i skolan då så att jag också kanske kan följa med, skulle vara mysigt.

Idag har jag laddat ner en jätte rolig träningsapp. Den visar massa övningar man kan göra och sätter ihop ett träningspass utefter vad man vill träna. Roligt nu när jag är här i Macau då jag är van att träna på Måbättre och gå på massa pass. Nu kan jag iaf ha mina egna pass här.

Hiss skräcken

Var nyss ute på en liten promenad och kikade runt lite här i området. Det är gator kors och tvärs överallt, som tur hittade jag hem iaf. Känner att jag blev helt färdig bara av en liten promenad så jag är nog inte riktigt frisk än. Var förbi och handlade också och skulle köpa saker så vi kunde göra tacos här hemma, men nätsan alla tacosaker var slut.. Så det får bli en annan dag. Köpte en massa godis istället som jag ska lägga mig i soffan med och kurera mig från febern.


I hissen påvägen upp till lägenheten fick jag sällskap av nån kille men en riktigt läskig hund. Jag är livrädd för hundar jag inte känner och den där hunden såg ut att kunna äta upp mig i en enda tugga. Killen var nån typ av vakt av nått slag och hunden var nog en vakthund, han hade iaf ett konstigt koppel på sig så han såg riktigt farlig ut. Killen började prata med mig och frågade: Are you new here? I haven't seen you around before. Känndes som en riktig filmreplik. Jag som hatar att prata engelska fick väl i princip ur mig ett ja och att jag hade bott här i 10 dagar, sen blev jag överlycklig att hissen äntligen var uppe på våning 16 och jag kunde kliva ur och säga hej då. Förövrigt går det ganska bra med engelskan eftersom att kineserna är så dåliga på engelska, så tycker inte jag att det är lika jobbigt att prata själv. För en gångs skull känner jag mig duktigt på engelska. Kan ju vara bra för mig som annars aldrig säger nått om jag verkligen inte måste.


Just nu sitter jag och funderar över vilken meny jag ska välja. Har lite beslutsångest, men igentligen spelar det ingen större roll. Här får ni se vad som ingår i  avsmakningsmenyn på 12-rätter. Sist jag och Johan var på en finrestaurang och åt var vi i London och åt på Jamie Olivers restaurang. Då beställde vi tydligen in ko-mage!! Haha, det var inte direkt meningen och det var inte speciellt gott, men som tur är ingår inte det på den här menyn.


Le Chou-fleur

Cauliflower “panna cotta” with sea urchin, virgin olive oil perfumed with citrus


Le Caviar

Sweet corn veloute and lemon grass cream,

Surprise of caviar in fine coral infusion with anise cream,

Thin couscous and chive topped with caviar


Le Foie Gras

Shaved black truffles and potatoes with olive oil, topped with carpaccio of foie gras


Le Foie Gras

Seared foie gras in light chestnuts velouté with smoked bacon and and celery foam


Les Saveurs Iodées

Crispy king crab with kadaïf accompanied with green curry emulsion,

Turnip broth perfumed with ginger, pressed crab roll with juice of citrus


La Truffe Noire

The famous truffles onion and bacon tart


Le Bar de Ligne

Pan fried angled French sea bass in cutlet with fives spices and verjus sauce


Le Bœuf “Kagoshima”

Grilled Kagoshima beef with slow-simmered shallot in red wine


Le Chou Vert

Stewed of winter vegetable with black truffle and crispy cabbage


Le Chocolat

Chocolate granité flavored with orange and Champagne-blackcurrant to be drunk with sugar straw


La Sphère Rouge de Pomme

Caramelized Fuji apple in sugar sphere refreshed with Calvados jelly and peanuts ice-cream


Le Café ou le Thé

Coffee or tea served with sweet temptation




Jag älskar överraskningar!

Vaknade precis efter att ha sovit till och från i över ett dygn. Jag är helt slut i kroppen och huvudet känns helt tungt. Johan sa att jag var jätte het så jag antar att jag har feber och att det är därför jag sovit så mycket.

När min älskling kom hem från kasinot idag hade han med sig en liten överraskning. Jag bara älskar överraskningar, jag blir som ett litet barn på julafton. Han hade med sig menyerna från restaurangen vi ska och äta på, Robuchon Au Dome, en trestjärnig michelin restaurang. Han skämmer verkligen bort mig som en liten prinsessa. Det var tänkt att vi skulle äta en 12-rätter middag. Men på alla hjärtans dag då vi hade tänkt och äta hade dom en specialmeny just för den kvällen. I och för sig så var det 9-rätters middag men tyvärr ingick inte havsabborre på menyn vilket vi gärna ville ha. Så vi ska kika igenom menyerna innan vi bestämmer oss för vilken det blir. Annars tänkte vi kanske äta den 15 februari istället eftersom att det är lite ut av våran egna alla hjärtans dag. Det kommer bli magiskt oavsett när och hur det blir, det är jag säker på.

Min älskling är verkligen världens bästa på alla sätt och vis. Jag blir bara mer och mer kär för varje dag som går. Trodde aldrig man kunde vara nykär så här länge.
Min farfar brukade alltid säga till mig att jag inte skulle bry mig i hur min kille såg ut, utan det jsom betydde nptt var vad han hade innanför pannbenet. Och som tur är har jag världens finaste kille både på insidan och utsidan. Vissa har det bra!


Pluggis

Idag har jag pluggat i princip hela dagen. Har vart nere på gymmet en sväng också och myst lite med min prins. För er som inte vet läser jag just nu två kurser, aktie- och värdepappershandel och Financial management. Aktiekursen är en grundkurs medan finansieringskursen är på c-nivå, vilket jag verkligen märker en stor skillnad på. Efter att ha läst kurser på högre nivåer ett tag nu, känns en grundkurs hur lätt som helst, som om man vore tillbaks på grundskolan nästan. Det är faktiskt riktigt skönt med tanke på att finansieringskursen däremot är tyngre, bland annat för att den är på engelska. Men idag blev jag iaf klar med aktiekursen för dom kommande två veckorna. Klarade båda kunskapstesterna som hör till den här perioden utan några som helst problem vilket känns jätte skönt. Så nu kan jag helt koncentrera mig på finansieringen. För övrigt tycker jag det är skönt med distanskurser som var helt nytt för mig. Självklart saknar jag mina goa klasskompisar, däremot inte pendlandet och universitetet. Det har vart lite jobbigt med att sätta sig in i kurserna så här i början. Men nu känns det som att det har börjat rullat på vilket förhoppningsvis ska ge mig mer tid till annat så att jag kan ut och upptäcka Macau.

Bröderna Lejonhjärta

Ligger i soffan, dricker te och kollar på bröderna Lejonhjärta och har det rätt så bra. Astrid Lindgren har ju gjort mycket bra och den här är en ut av mina favoriter. Kommer ihåg när jag var liten, då drömde jag alltid mardrömmar om Tengil. Tycker det är så hemskt när dom tog pappan från mamman och den lilla bebisen. Jag tänkte jämt att det var min pappa. Riktigt läskig film för små barn, men samtidigt riktigt bra.

Nej nu ska jag kolla vidare
Ha det så bra era små lortungar så hörs vi lite senare


Vinner en massa pengar på Venetian

Just nu sitter jag med min prins på Venetian och vinner en massa pengar. Det är verkligen en helt sjukt stor byggnad, världens största kasino och den sjätte största byggnaden i världen. Det tycker jag är lite häftigt.

Idag har vi haft en riktigt myspysdag. Legat i soffan och kollat på Weeds och beställt hemkörning från Pizza Hut. Skönt att bara vara och känna att man inte behöver göra nånting alls, sånna dagar älskar jag! Speciellt dagar som idag då jag känner mig lite halvsjuk.
Senare på eftermiddagen åkte vi och kollade på bio. Vet faktiskt inte ens vad filmen hette. Den va helt klart sevärd men ingen toppenfilm. Handlade iaf om att jorden blev invaderad av nånting (vet inte riktigt vad det var eller vad man ska kalla det) som utplånade nästan alla människor och så fick man följa de få som överlevde. Det var en 3D film och jag måste säga att det var bättre än 3Dn i Sverige. Roligast under filmen var iaf när den var slut och Johan frågade (skrek) oss en fråga samtidigt som ljudet till filmen stängdes av och det blev helt tyst. Tror varenda kines inne på bion vände sig om och kollade på han. Det är min lilla knasboll det.
För övrigt måste jag bara kommentera det jag skrev tidigare om att kineser verkar älska socker. Den saken blev ännu mer tydlig idag då man på bion fick välja mellan saltade eller sockrade popcorn. Självklart valde jag saltade men tyvärr hade det lyckats trilla ner ett och annat sockrat popcorn och det smakade mer annat än gott..

Idag var det precis en vecka sen jag åkte från Sverige. Tiden går verkligen supersnabbt och jag trivs riktigt bra. Känner ingen hemlängtan alls, det enda jag saknar är er, mina nära och kära där hemma.

Hoppas allt är bra med er!
Jag mår iaf toppen


Kinesiskt nyår!

I år har jag firat två nyår eftersom att det idag är det kinesika nyåret. Efter en heldag med en massa plugg för mig och en massa pokerspelande för killarna blev det en lung kväll i soffan med filmmys. Vi kollade på 2012, en katastroffilm som handlar om att jorden går under år 2012. Killarna somnade som vanligt ganska snabbt i soffan men jag höll mig vaken. Tyvär fick jag inte se slutet då det blev nått krångel med filmen. Men det gjorde inte så mycket då den inte var så superbra. Utanför har det vart lite fyrverkerier men nu är det lungt igen.

Nu är det dax för mig också att sova.
Godnatt på er!

Kineser och socker?

Jag vet inte vad det är får nått med kineser och socker? Jag skämtar inte när jag säger att åtminstonde 20 prcent av deras supermarkets är fyllda med godis. Det spelar ingen roll var det är för storlek på affären, det är godis överallt! Lösgodis är ju inte så vanligt här nerer (tror jag), men igår hittade jag en affär med det också. Inte nog med att det är godis överallt utan dom fyller även mackor med socker. Det var nog dom äckligaste mackorna jag ätit. Visste inte att det var socker i dom föräns efter jag smakat på dom och sa till Johan att jag tyckte dom smakade konstigt. Men igår när jag var ut på matjakt hittade jag iaf ett par riktigt goda grova mackor. Så det fick bli min frukost idag.


Förövrigt så hittade jag lite annat smått och gott i affären, bland annat tacoprodukter, men ingen köttfärs..
Jag lagade iaf hemlagad mat igår och det blev en favorit, pasta ametricana, fast utan cayennpeppar som jag hittade jag inte. Men istället hade jag i en massa andra starka saker.

Nu ska jag sätta mig och plugga lite. Har bara läst 75 sidor av 1000... Finns ju så mycket annat kul att hitta på här.

Lite bilder från mitt nya hem

Igår hade jag jätte svårt för att somna. Det var helt omöjligt ända fram till min mackaroni kom hem från Wynn och krypte ner bredvid mig. Jag har så himla svårt att somna utan min älskling. Nästan alltid ligger jag på hans bröst samtidigt som han kliar mig på rygger och pillar i mitt hår varje kväll, jag är faktiskt riktigt bortskämd. Sen slutar det med att vi somnar ihopslingrade som två pusselbitar i våran vanliga sovställning skeden. Även idag har jag vart nere på gymmet där jag trivs riktigt bra. Det är så skönt att ha ett gym i huset man bor i, vardagslyx! Tänkte att ni skulle få se hur det ser ut där jag bor nu.  

Vi bor på Manhattan i north tower



Nere vid entren


Entren till Club House



Club House



Poolområdet



Entren till gymmet



Omklädningsrummet (lite finare än på måbättre)




Gymmet



Jag tänkte att ni skulle få se hur det ser ut inne i lägenheten också. Men avslutar med en bild på dörren in till lägenheten. Hur det ser ut innanför får ni se lite senare.






 


Mat?

Om det är nått jag tycker är svårt här i Macau så är det att veta vad man ska laga för mat. Kineserna äter ju inte direkt samma mat som vi gör i Sverige. Så att hitta nått att laga i ett supermarket är inte det lättaste. Så därför har vi bara i princip köpt mat från restauranger hittills. Men eftersom att det finns "vanlig" mat på restaurangerna tycker man ju att det borde finnas det i alla supermarkets också, så jag ska ge mig ut på jakt imon tänkte jag. Idag var första gången jag "lagade" nått här hemma och det blev en tonfisksallad. Det var iaf riktigt gott, så det blir det definitivt fler gånger.

 

Igår kväll hade vi one tree Hill maraton, eller rättare sagt jag. Killarna somnade efter bara nått avsnitt men jag höll mig vaken ett tag iaf. Idag har vi inte gjort nått speciellt. Jag var en sväng på gymmet tidigare och nu ska jag sätta igång och plugga. Har vart lite nervös inför att öppna min kursbok "Corporate Finance" då den är på engelska och ser ut som en bibel. Men efter att ha läst första kapitelt verkar den riktigt intressant. Tummen upp för det. Bara att hoppas att det håller i sig alla 1000 sidor ut.


Nu ska jag sätta igång med läsandet. Hoppas ni har en trevlig fredagkväll där hemma.

Känns lite kostigt att plugga när man vet att det är fredakväll men här i Macau fexisterar varken veckodagar eller tid. Och jag bara älskar det! Man gör precis vad man vill, precis när man känner för det, helt underbart!


Debut på gymmet

Var nyss nere och gjorde min debut på gymmet. Tror kineserna allt blev lite imponerade över mina extremt stora muskler. Har inte riktigt lärt mig att hitta här än. När jag skulle åka upp med hissen från gymmet blev jag jätte osäker vilken våning vi bodde på. Så jag chansade på en och som tur var har våran granne nån kinsesisk prydnadsak hängandes på dörren, så jag behövde inte oroa mig att jag skulle gå in hos nån annan. Nu har jag precis ätit lite mat och har satt på musik på högsta volym. Så nu ska jag hoppa in i duschen och sen iväg och storhandla. Får se vad jag hittar på för mat jag kan köpa här. Det är ju inte dirket som hemma. Sen ska jag plugga lite och försöka hinna med att städa lite också då de är lite skitigt här. Men efter en vecka med sex killar i en lägenhet såg det faktiskt riktigt bra ut när jag kom, men jag vill gärna ha det lite renare. Johan och Whålberg åkte iväg till Wynn när jag gick och träna. Täkte att jag skulle åka till dom sen när jag är trött på att plugga. Får hoppas att taxigubben fattar vart jag ska. Kineserna är ju inte allt för bra på engelska.

Nej nu ska jag hoppa in i duschen innan det blir allt för mörkt ute så jag vågar mig ut.
Hej så länge!

Framme i 澳門

Efter en lång resa är jag nu äntligen framme i Macau. Resan gick bra även om jag var lite nervös. Nu efteråt är jag faktiskt lite stolt över mig själv. Jag var helt priiig i magen när jag skulle träffa min prins som stod och väntade på mig när jag kom med fäjan. Det var så härligt att få krama och pussa och bara vara nära han, helt underbart! I taxin till lägenheten satt jag som ett litet förvånat barn och kollade runt på alla fräna byggnader. Lägenheten är jätte fin och jag tror att jag kommer att trivas riktigt bra.

Igår myste vi bara och njöt att få vara tillsammans med varandra igen. Vi var en snabbis till casinot där dom brukar spela och kikade runt och åt lite mat. Eller rättare sagt väldigt mycket mat. Jag tror att vi fick mat för tre personern var. Sen fixade vi ett telefonkort till mig och handlade med oss lite saker hem till lägenheten. Idag sov vi riktigt länge båda två, sen har Joni haft en liten rundvandring med mig nere i clubhouse. Även där nere var det jätte fint med en hel del saker att göra. Det fanns både pool, gym, bio, golfrum, spa, restaurang, bar, biljard, pngins och lite annat roligt. Jag ska ta lite bilder sen så ni får se hur det ser ut. Men det orkade jag inte göra idag. Ska försöka leta på våran kamera först som vi ska köpa så det blir lite bättre kort än med min iPhone.

Nej nu ska jag mysa lite med världens bästa kille.
Men nu vet ni iaf att jag kommit fram och allt är mer än bra med mig.

Hej då Sverige!

Sitter på Arlanda och funderade om jag har glömt nått hemma men kom fram till att jag iaf har det med mig, dom tre p:na som mamma sa, pengar, pass och p-piller. Och om jag viktigasteskulle ha glömt nått så skulle det ändå inte ha fått plats i min resväska då jag precis fick ihop den med nöd och näppe. Fick ta hjälp av min kroppsvikt och sätta mig på väskan för att jag skulle lyckas få ihop dragkedjan. Nu väntar en 16 timmar lång flygresa till Hongkong, sen en liten tur med färjan innan jag är framme i Macau. Tågresan gick ju iaf bra och vi får hoppas att resten av resan också gör det.




Hoppas ni får det bra här hemma och ta hand om er. Jag kommer att sakna er. Skriver igen när jag är framme och har vilat upp mig efter resan. Kommer väl förmodligen bli jetlaggad som alla alltid klagar över, vi får väl se hur det blir med mig. Jag är ju trots allt en hårding.
Hej då Sverige!

Äntligen på väg!

Nu sitter jag på tåget och pustar ut och är äntligen på väg till Arlanda! Min snälla mamma skjutsade mig till Borlänge i morse och vi hann precis fram i tid. Vi var lite nervösa där ett tag att jag skulle missa det men nu sitter jag här med fjärilar i magen. Jag är faktiskt lite nervös men det känns så himla bra att jag åker nu.
Igår blev det en fika på engel med Carro som jag kommer sakna så himla mycket. Men förhoppningsvis kommer jag träffa henne i Thailand i Mars.
Träffade min fina Hanna en snabbis igår också. Hon kom förbi och ville ge mig en hej då kram och hade med sig lite saker jag kunde ha på resa. Hon är så himla go. Blev jätte glad, speciellt då jag såg att hon hade lagt ner ferraribilar, då blev nästan lite tårögd. Det är nog vårt gemensamma favoritgodis.
Så nu ska jag gotta mig lite i det och kanske försöka sova lite.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3173790/images/2012/pic_184674800.jpg" class="image">


Resfeber!

Nu är det inte långt kvar tills jag åker. Jag går runt med fjärilar i magen och är helt sprallig. Beställde precis en tågbiljett till Arlanda. Valde att åka redan klockan åtta fast flyget inte går för än vid tre. Är så rädd att det ska bli nån tågförsening. För om det är nått jag har lärt mig under mina två år som pendlare så är det att man inte kan lita på att tågen går i tid, speciellt inte under vinterhalvåret. Så efter lite övertalning av Carro bestämde jag mig för att sitta och vänta på Arlanda istället för att oroa mig över att jag kommer att missa planet.

Har precis kommit hem från farmor. Var där och sa hej då till henne och försökte lunga ner henne lite. Hon är så orolig över att jag ska ut och resa helt själv. Det enda jag oroar mig över är nog när jag kommer till Hongkong och ska ta färjan över till Macau. Men det kommer nog gå bra. Johan ska förklara för mig på skype sen hur jag ska göra så det blir nog inte nått problem.

Nu ska jag ut på en promenad en sväng med pappa. Sen när jag kommer hem ska jag börja packa och försöka få ner allt i resväskan. Det är ju en hel del som ska få plats. Bland annat mina kursböcker, den enda är 1000 sidor och är dessutom på engelska och inte nog med det, den väger 2 kilo. KUL! Men jag ska inte klaga. Ska bli så kul att äntligen få komma iväg. Saknar min prins så mycket nu så jag blir snart helt tokig. Även om tio dagar inte är så lång tid så hinner man sakna varandra mer än vad man tror. Men snart får vi äntligen träffa varandra.


Världens bästa JoniMackaroni


Bra start på dagen

Jag är helt slut i kroppen efter ett pass med Bodypump och CxWorks. En bra start på den här lördagen. Känslan av att skaka i armarna av att man inte orkar mer är så skön. Speciellt bra för mig och mina små armmuskler. Nu har jag precis ätit en kycklingwrap och ska åka iväg och handla det sista inför resan. Sen ikväll ska jag hem till Carro och dricka vin med mina fina vänner.

Känner på mig att det här kommer bli en riktigt bra dag!

Heldag i Örebro!

Började morgonen med att åka till Örebro klockan 06:00..
Vi hade slutseminarium med C-uppsatsen idag, fredag den 13:e. Men det gick faktiskt riktigt bra måste jag säga. Efter tio veckors intensivt arbete är vi nu äntligen så gott som klara och det känns jätte skönt. Den enda oturen jag haft idag var väl när jag kom till skolan strax innan åtta och fick reda på att vi inte började för än kvart över nio. Ovanligt av mig att vara i skolan så tidigt. Jag brukar vanligtvis komma precis tills vi börjar (eller rättare sagt fem minuter försent). Jag tycker det är lite för skönt att ligga kvar i sängen på morgonen. Men idag var jag som sagt i väldigt god tid.

Efter slutseminariet åkte jag direkt hem till världens bästa Mathilda. Vi hade lite avskedsmys, eller vi ses snartmys som vi kallade det för så vi inte skulle bli så ledsna. Hon och Mats bjöd på kött, pommes, beasås med grekisk sallad. Det var supergott. Kommer verkligen att sakna henne så himla mycket nu när jag är borta. Men vi ska iaf ha många långa skypeträffar.

Gammalt kort på gamla vänner <3
Gammalt kort på inte så gamla vänner <3


Nu har jag precis kommit hem från sista dagen i Örebro på väldigt länge. Är ju van att åka dit väldigt ofta så det kommer kännas lite konstigt, men det ska bli väldigt skönt att slippa. Att pendla är ju inte allt för roligt. Men mina goa klasskompisar kommer jag att sakna. Det kommer bli tomt utan dom. Att varken ha någon att snacka skit med, fråga eller någon som håller koll på mig kommer bli ovant. Men det ska nog gå bra det med.

Nu ska jag försöka sova så jag orkar upp imon då det är mycket som ska hinnas med.
Godnatt!

Mitt liv som Kinesisk hemmafru!

Ja som ni många kanske redan vet så åker jag till Macau den 16 januari. Ska bo där i tre månader tillsammans med min underbara Joni. Därför tänkte jag att jag skulle börja blogga så alla mina nära och kära som jag kommer att sakna så himla mycket kan se vad som händer i mitt liv.
Det ska bli så skönt att få komma ifrån Ludvika ett tag och se någonting nytt, riktigt spännande! Jag ser verkligen fram emot den här tiden. Att vara hemmifrån så länge känns inte som nått problem, jag aldrig har vart speciellt hemmakär av mig. Men jag ska inte säga för mycket då den längsta tiden jag vart bortrest var förra sommaren när jag och Johan var i Kroatien i tio dagar. Självklart kommer jag sakna alla mina underbara vänner och familj. Men jag tror att jag kommer trivas ändå. Har ju min prins med mig så jag kan inte tänka mig nått annat.

Hoppas ni vill följa med mig på min resa!

RSS 2.0